U izraelskom napadu na Kan Junis ubijena 71 osoba

U izraelskom napadu na Kan Junis ubijena 71 osoba

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je 71 osoba ubijena danas u izraelskom napadu na Kan Junis. Ministarstvo je saopštilo da je još 289 osoba povrijeđeno u napadu.

Mnogi povrijeđeni i mrtvi prebačeni u obližnju bolnicu Naser. Novinari Asošiejted presa zatekli su više od 40 tijela, a preživjeli su posvjedočili da je napad uključivao više uzastopnih udara.

Nejasno je da li je meta napada bila i Muvasi, humanitarna zona koju je odredio Izrael, a koja se proteže od sjeverne Rafe do Kan Junisa.

Tu se je utočište našlo više stotina hiljada Palestinaca koji su raseljeni pred izraelskom invazijom iz drugih djelova Pojasa Gaze i žive u šatorima.

Invazija Izraela na Gazu počela je nakon napada palestinskih ekstremista na jug Izraela kada je ubijeno više od 1.200 ljudi, a stotine su odvedene kao taoci.

Od tada je osvetničkom vatrom u Pojasu gaze ubijeno više od 38.300 ljudi, a više od 88.000 ranjeno.

Izvor:Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.