Republikanci traže objavu skrivenih snimaka Bidena, smatraju da je to dokaz njegovog lošeg stanja

Republikanci traže objavu skrivenih snimaka Bidena, smatraju da je to dokaz njegovog lošeg stanja

Članovi Republikanske stranke u Kongresu SAD-a formalno su zatražili objavu takozvanih "Hur tapes", odnosno snimaka razgovora između predsjednika SAD-a Joea Bidena i istražitelja Roberta Hura.

Hur je provodio i nadgledao istragu slučaja tajnih dokumentara koji su pronađeni u kući Joea Bidena, samo nekoliko mjeseci nakon što su slični dokumenti pronađeni u domu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Za snimljene razgovore se saznalo nakon što je objavljen izvještaj o ovoj istrazi, gdje je ustanovljeno da je Biden "napravio grešku" i da nije namjerno dokumente odnio u svoj dom.

Međutim, snimci razgovora nisu bili dostupni javnosti, ali ni zastupnicima u oba doma Kongresa SAD-a. Iz Republikanske stranke kažu da je razlog za to "loše stanje Bidenovog zdravlja", koje bi moglo dodatno poremetiti njegovu predsjedničku kampanju.

Motiv za ovaj zahtjev republikanci su pronašli u samom izvještaju, gdje je Hur napisao da je Biden izgledao kao "djedica s dobrim namjerama, ali lošim pamćenjem", što je dodatno galvaniziralo priče o njegovom sve gorem mentalnom stanju.

Demokrate su napale Hura zbog ovakvih zaključaka. Između ostalog, Hur je napisao da je Biden pokazivao "limitiranu preciznost i sjećanje", te da su mu "sposobnosti jako loše."

Pozivi iz Republikanske stranke da se snimljeni razgovori objave su posebno pojačani nakon debate Bidena i Trumpa, gdje je u fokus cijelog svijeta došlo mentalno zdravlje aktuelnog predsjednika.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.