Strani ljekari u Gazi: Izrael koristi gelere za sakaćenje i njima cilja djecu

Strani ljekari u Gazi: Izrael koristi gelere za sakaćenje i njima cilja djecu

Sukob Izraela i Hamasa – 281. dan. Izraelska vojska je naredila stanovnicima grada Gaze da se evakuišu, zbog pojačanih operacija na sjeveru grada.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da ostaje privržen okviru o prekidu vatre u Gazi o kojem se pregovara. Hamas, sa druge strane, saopštava da još nisu dobili nove informacije u vezi sa pregovorima.

Izraelska vojska nastavlja akcije širom Pojasa Gaze. Naredila je stanovnicima grada Gaze da se evakuišu, zbog pojačanih operacija na severu grada.

Akcije IDF-a i na jugu palestinske enklave. Trupe tvrde da su akcije bile usmjerene na pripadnike Hamasa. Kako kažu, u akciji su ubile teroriste koji stoje iza raketnog napada koji je bio usmeren iz Rafe ka izraelskim pograničnim zajednicama.

Strani ljekari u Gazi, sa druge strane, tvrde da Izrael koristi specijalne gelere za sakaćenje i da njima cilja djecu.

Reagovao je i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan koji je rekao da američki predsjednik Džozef Bajden i njegova administracija saučestvuju u, kako je naveo, ratnim zločinima Izraela i kršenju međunarodnog prava u konfliktu u Gazi.

Na diplomatskom planu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da ostaje privržen okviru o prekidu vatre u Gazi o kojem se pregovara i optužio palestinsku grupu Hamas da postavlja zahtjeve koji su mu u suprotnosti.

Hamas, sa druge strane, saopštava da još nisu dobili nove informacije u vezi sa pregovorima. Optužio je Izrael da "odugovlači" da bi dobio na vremenu i sprečio trenutnu rundu pregovora.

Oglasio se i portparol za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi, poručuje da su SAD "oprezno optimistične" u pogledu pregovora o prekidu vatre u Gazi.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.