Bajden nazvao Zelenskog Putinom

Bajden nazvao Zelenskog Putinom

Američki predsjednik Džo Bajden razgovarao je sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim o podršci NATO-a Ukrajini, uoči njegove važne konferencije za novinare. Istovremeno, on je pogrešno nazvao Zelenskog „predsjednikom Putinom“.

"Želim da dam riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlučnosti. Dame i gospodo, predsjednik Putin", rekao je Bajden.

On se brzo ispravio prije nego što je Zelenski došao do mikrofona i rekao: „Predsjedniče Zelenski. Tako sam fokusiran na to da pobijedim Putina".

Zelenski je na Bajdenovu grešku odgovorio: „Bolji sam (od Putina)“. Bajden je odgovorio: „Pakleno bolji“, dok su se neki u publici smijali, prije nego što je Zelenski započeo svoje obraćanje.

Pogledajte kako je Zelenski reagovao na Bajdenovu izjavu.

Bajden je poslednjih dana bio pod intenzivnim nadzorom javnosti i suočen sa sumnjama, uključujući i članove Demokratske stranke, u pogledu svojih šansi za reizbor posle slabog i neuspješnog nastupa u debati krajem prošlog mjeseca protiv republikanskog kandidata i bivšeg predsjednika Donalda Trampa. Sjedinjene Države su najvažniji partner Ukrajine u vojnoj pomoći usred rata.

Starmer nije želeo da komentariše Bajdenov lapsus

Na drugoj konferenciji za novinare, urednik Bi-Bi-Sija Kris Mejson pitao je britanskog premijera Keira Starmera o Bajdenovom lapsusu.

Starmer je izrazio podršku NATO-a Ukrajini i rekao da je Bajden zaslužan za podršku Kijevu. Ali nije direktno komentarisao Bajdenov lapsus. Posle sinoćnjeg sastanka sa Bajdenom, Starmer je rekao da je američki predsjednik u veoma dobroj formi, prenosi Bi-Bi-Si.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.