Dvije trećine Amerikanaca želi da se Bajden povuče iz izborne trke

Dvije trećine Amerikanaca želi da se Bajden povuče iz izborne trke

Dvije trećine Amerikanaca želi da se predsjednik SAD Džozef Bajden povuče iz izborne trke, pokazuje najnovija anketa.

Anketa, koju su sproveli ABC Njuz, Vašington post i Ipsos, uslijedila je u trenutku dok raste pritisak na Džozefa Bajdena nakon njegovog nesigurnog nastupa u TV debati sa republikanskim protivkandidatom Donaldom Trampom 27. juna, prenosi N1.rs.

Trenutak objavljivanja ankete mogao bi da bude značajan pošto bi kasnije danas demokrate u Senatu trebalo da održe sastanak sa zvaničnicima Bajdenove izborne kampanje nakon što je senator Piter Velč, prvi iz redova demokrata, pozvao Bajdena da se povuče iz trke, onavodi Njuzvik.

Prema anketi, potpredsjednica SAD Kamala Haris bi imala dobre izglede ako bi zamjenila Bajdena na mjestu predsjedničkog kandidata, pošto njeni rezultati pokazuju da 49 odsto birača njoj daje podršku, dok Trampa podržava 46 procenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.