Zelenski ne može predvidjeti šta će Trump učiniti ako bude izabran za predsjednika

NE POZNAJE GA DOBRO

Zelenski ne može predvidjeti šta će Trump učiniti ako bude izabran za predsjednika

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da ne može predvidjeti šta će Donald Trump učiniti ako ponovno zauzme mjesto američkog predsjednika, ali da cijeli svijet, uključujući i ruskog predsjednika Vladimira Putina, čekaj na ishod glasanja.

Zelenski je, govoreći u Washingtonu dok se svjetski lideri okupljaju na ovosedmmičnom samitu NATO-a, kazao kako se nada da Trump neće napustiti 75-godišnji NATO savez i da će Amerika nastaviti podržavati Ukrajinu u njenoj odbrani od ruske invazije koja traje duže od dvije godine.

"Ne poznajem ga dobro", izjavio je Zelenski o Trumpu, dodajući da je imao "dobre sastanke" s njim tokom Trumpovog prvog predsjedničkog mandata, ali je kazao da je to bilo prije ruske invazije 2022. godine.

Trump, vjerovatni republikanski kandidat za predsjedničke izbore u SAD-u u novembru, često je kritikovao obim američke vojne podrške Ukrajini - oko 60 milijardi dolara od ruske invazije punog obima u 2022. godini.

Dva njegova savjetnika za nacionalnu sigurnost predstavila su Trumpu plan za prekid američke vojne pomoći Ukrajini osim ako ne započne pregovore s Rusijom o okončanju sukoba, prenosi Reuters.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.