Peskov: Mirovna konferencija u Švajcarskoj bez rezultata

Peskov: Mirovna konferencija u Švajcarskoj bez rezultata

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocijenio je da mirovna konferencija u Švajcarskoj o ratu u Ukrajini, koja je protekla bez učešća Rusije, nije donijela bilo kakve rezultate.

„Ako govorimo o ukupnoj efikasnosti ovog sastanka, oni su, naravno, blizu nule“, rekao je Peskov novinarima, javlja TASS.

„Možete davati subjektivne (procjene), možete dati objektivne, ali teško da se može govoriti o bilo kakvoj efikasnosti“, rekao je Peskov i dodao da će Rusija nastaviti da radi sa svim zemljama koje su za to spremne.

Peskov je rekao da je Moskva otvorena za konstruktivnu interakciju na mirovni predlog koji je iznio predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa rukovodstvom ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Dok je deklaracija usvojena na konferenciji u Švajcarskoj polazi od teritorijalnog integriteta Ukrajine, plan Putina podrazumijeva priznanje da teritorije koje su osvojene pripadaju Rusiji.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.