Poginuli potpredsjednik Malavija imaće državnu sahranu

Poginuli potpredsjednik Malavija imaće državnu sahranu

Vlada Malavija saopštila je danas da će za potpredsjednika te zemlje Saulosu Čilimija koji je poginuo u avionskoj nesreći biti upriličena državna sahrana, te da će nacionalna žalost trajati 21 dan.

Čilima je nastradao sa još devet osoba među kojima je bila i bivša prva dama Šanil Džimbiri kada se na sjeveru zemlje srušio vojni avion kojim su iz glavnog grada Lilongvea krenuli u Mzuzu.

Tokom čitavog perioda žalosti zastave će se vijoriti na pola koplja.

Predsjednik Lazarus Čakvera imenovao je ministarski komitet koji će nadgledati pripreme za državnu sahranu, navodi se u saopštenju vlade.

Datum nije objavljen.

Putnici nastradali u avionu krenuli su u Mzuzu na sahranu bivšeg ministra.

Džimbiri je bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Bakilija Muluzija.

Kontrolori letenja rekli su posadi da ne pokušava da sleti na aerodrom u Mzuzu zbog lošeg vremena i slabe vidljivosti i zatražili da se vrati u Lilongve, rekao je predsjednik Čakvera.

Tada su izgubili kontakt sa letjelicom koja je nestala sa radara, a u akciji potrage i spasavanja učestvovalo je više stotina vojnika, policajaca i spasilaca.

Izvor:Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.