Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade
ANA NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ/ - FOTO: GP URA

Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade

Vlada Milojka Spajića umjesto obećanog povećanja zarada prosvjetarima za 17 odsto, sada priprema zakonsko rješenje kojim će umanjiti plate prosvjetarima za 20 do 30 odsto, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je dodala da se ukidaju dodaci koje su prosvjetni radnici imali na zarade, poput dodataka za starješinstvo, rad u dvije ili više ustanova, kao i dodaci na zvanja.

- Ova namjera Spajićeve Vlade predstavlja kršenje Granskog kolektivnog ugovora i novu prevaru prosvjetnih radnika, saopštila je Novaković Đurović.

Ona je podsjetila da je URA u prethodnim mjesecima, podržavala napore Sindikata prosvjete da se izbore za prava definisana Granskim kolektivnim ugovorom(GKU) i dodala da to čine i ovoga puta, jer kako kaže, prava radnika u Crnoj Gori bi se morala poštovati.

- Međutim, ovakav odnos Spajićeve Vlade prema prosvjetarima nažalost već postaje kontinuitet. Prvo su u januaru ove godine odbili da sprovedu GKU. Nakon toga, obećali su da se neće pokretati tužbe protiv prosvjetara zbog štrajka, pa ipak jesu, a sada im spremaju novu prevaru. Ako se ovo zakonsko rješenje usvoji, to bi značilo nepovoljnija i lošija rješenja za prosvjetare nego što ih imaju sada. Očekujem da prosvjetni radnici kao i do sada ostanu dosljedni u borbi za svoja prava i u tome im pružamo apsolutnu podršku, zaključila je Novaković Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.