Živković: Izvući ćemo Pljevlja iz ralja nacionalizma i povesti ih putem napretka
Foto: Demokratska partija socijalista

Živković: Izvući ćemo Pljevlja iz ralja nacionalizma i povesti ih putem napretka

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković, otvorio je izbornu konferenciju DPS Pljevlja, na kojoj su birani članovi opštinskog odbora.

Naglasivši da promjene koje su se desile prije četiri godine na našoj političkoj sceni nijesu donijele dobro ni Crnoj Gori, ni Pljevljima, Živković se osvrnuo na trenutno stanje u ovoj opštini.

“Možete imati i veće plate i veće penzije, svi se mi za to zajednički borimo, ali pitanje je u kakvom to ambijentu mi danas živimo? Jesu li danas Pljevlja mjesto suživota, građanskog i multinacionalnog sklada? Jesu li Pljevlja mjesto gdje se svaki pojedinac osjeća komforno? Ovo nije kvalitet života dostojan jednog čovjeka. Ne može se nipodaštavati naša istorija. Ne može se nipodaštavati ono što su Pljevlja uvijek bila. Ne govorim ovo iz aspekta nekoga ko je izgubio vlast, to nije toliko bitno. Politike budu i prođu. Bitno je kakve vrijednosti ostaju, jer na tim vrijednostima se gradi bolja budućnost države i Pljevalja”. 

Živković je priznao da se DPS u prethodnom periodu nije na pravi način posvetio Pjevljima, ali da to definitivno nije učinila ni nova vlast, iako je sada na jednoj od ključnih pozicija u državi upravo Pljevljak.

“Ima li novih projekata u Pljevljima, da li se bar radilo na izradi planske dokumentacije? Šta je sa dugo najavljivanom bolnicom? Zašto nije okončana ekološka rekonstrukcija I bloka Termoelektarne, projekat koji je započet za vrijeme vlasti DPSa? Nijesu ništa dobro uradili ni za Rudnik uglja, pa danas ovaj privredni gigant propada”.

On se kratko osvrnuo i na političku konkurenciju podsjetivši da nijedna lokalna samouprava gdje DPS nije konstituent vlasti ne funkciniše, posljednji primjer je Podgorica, a ista situacija je i na državnom nivou gdje se na svakih par dana pokreće priča o rekonstrukciji Vlade.

“Glavni konstiruent vlasti PES je sezonska pojava koja polako nestaje i gasi se. To možete vidjeti od izbora do izbora. Aktuelna vlast neće opstati na državnom niovu i u Parlamentu će vrlo brzo izgubiti legitimitet. Ovo je naša prilika, nijedna greška u djelovanju naše politike ne smije da se desi, stare praske treba napustiti i nastaviti novim putem, rekao je Živković, uz poruku da će DPS kada se vrati na vlast morati da se oduži Pljlevljima, izvuče ga iz ralja nacionalizma i povede putem napretka.

“To ne može niko osim nas. Snaga DPS je u ljudima koji su ostali dosljedni našoj politii nakon 30. avgusta. Na to treba da budemo ponosni, s obzirom na sve što se dešavalo u našem društvu, pokušaji kriminalizacije partije, medijski linč koji preživljavamo, svakog dana na desetine negativnih vijesti. Bez obzira na sve DPS je i dalje najjača politička partija na političkoj sceni nakon četiri godine opozicije. Partijska infratsruktura u Pjevljima je izdražala sve izazove, zato je važno da nastavimo da jačamo tu infrastrukturu sa kvalitetnim kadrovima koji žele da rade za bolju budućnost Pljevalja i Crne Gore”, zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.