Đoković u istorijskom meču do tri ujutro napravio veliki preokret i prošao u osminu finala
Novak Đoković je ostvario 369. pobjedu na Grand Slamovima (Foto: EPA-EFE)

Đoković u istorijskom meču do tri ujutro napravio veliki preokret i prošao u osminu finala

Srbijanski teniser Novak Đoković (ATP:1) pobijedio je Italijana Lorenza Musettija (ATP:31) rezultatom 3:2 u setovima (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0) i plasirao se u osminu finala Roland Garrosa u meču koji će ostati upamćen kao najkasnije završen ikada na pariskoj šljaci. Meč je trajao 4 sata i 28 minuta. Počeo je u 22:38 u subotu, a završio u 3:06 u nedjelju.

Već od starta meča dalo se nagovijestiti da će Đoković imati težak zadatak protiv raspoloženog Musettija, ali je ipak uspio da povede u setovima nakon breka u 12. gemu prvog seta.

U drugom je odlučivao tiebreak u kojem je Đoković propustio set loptu što je Italijan kaznio i poravnao na 1:1. Treći set donio je dupli break Italijana i vodstvo u setovima 2:1 i činilo se da je Đoković na konopcima.

Ipak, najbolji teniser svijeta se oporavio i podigao nivo igre što je rezultiralo sa 6:3 u četvrtom setu. Konačno, Musetti više nije imao snage da ugrozi Đokovića koji je završio posao sa 6:0 u petom setu.
Tako je okončan istorijski meč, jer nikada se prije na Roland Garrosu nije igralo nakon 1:30. Đoković je ostvario i 369. pobjedu na Grand Slamovima, čime je izjednačio rekord Rogera Federera

U borbi za mesto u četvrtfinalu, Đoković će igrati sa Franciscom Cerundolom iz Argentine (ATP:23), koji je poslije preokreta bio bolji od Amerikanca Tommyja Paula sa 3:1 u setovima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.