DPS: Pozdravljamo odluku Vlade da glasa za Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

DPS: Pozdravljamo odluku Vlade da glasa za Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

Demokratska partija socijalista (DPS) pozdravlja odluku Vlade Crne Gore, koja je u Ujedinjenim nacijama danas glasala za usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, iako je učinjen presedan i po ovako važnom pitanju Crnu Goru na Generalnoj skupštini nijesu predstavljali ni predsjednik Vlade, ni predsjednik Crne Gore, saopšteno je iz DPS-a.

Iz te partije su kazali da je ovakva odluka Vlade još jedna potvrda ispravnosti politike koju je u Crnoj Gori, kako navode, trasirala Demokratska partija socijalista, te ističu da ih čini ponosnim što su – suštinski ili deklarativno, i njihovi "najveći politički protivnici danas na pozicijama onoga što su tekovine naše partije".

Dodali su da vjeruju da je ova odluka Vlade rezultat odgovornog odnosa ukupne političke scene Crne Gore u namjeri da se zauzme odgovoran stav u procesu suočavanja s prošlošću i omogući sadašnjim i budućim generacijama da na tim temeljima nastave da razvijaju dobrosusjedske odnose.

"To posebno imajući u vidu da je očigledno postignut, makar i prećutni konsenzus svih političkih subjekata o zauzimanju jasnog stava i osudi genocida u Srebrenici. Demokratska partija socijalista, bilo da djeluje iz vlasti ili opozicije, nastaviće da bude glavni promoter građanskih, prozapadnih i evroatlantskih vrijednosti kako bi Crnu Goru nastavila da usmjerava ka sigurnoj i prosperitetnoj budućnosti i društvu najrazvijenijih država svijeta", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.