Spektakularna proslava Dana nezavisnosti na Cetinju, provodilo se i u Baru i u Kotoru
Foto: Pijestonica Cetinje

Spektakularna proslava Dana nezavisnosti na Cetinju, provodilo se i u Baru i u Kotoru

Spektakularnim koncertima Jadranke Barjaktarović i Severine Vučković sinoć je na Cetinju proslavljen Dan nezavisnosti Crne Gore.

- Jučerašnji dan vraća nadu! Ima nas i više nego što mnogi misle. Vrijeme je da se okupimo svi kojima je Crna Gora u srcu i pokažemo kako se zajedništvom mogu nadjačati sve podjele i ostvariti nove, velike pobjede! Vrijeme je da pokažemo da pošteno i vrijedno možemo da radimo za Crnu Goru - napisao je danas na mreži Iks gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

Trg Nezavisnosti u Podgorici odavno nije bio pun kao sinoć, kada je podgoričku publiku okupila regionalna zvijezda Željko Samardžić. Crnoj Gori i glavnom gradu za 21. maj poručuje..

- Ljubav nas je sve stvorila i ljubav je jedina koja nas može održati zajedno - istakao je Samardžić, prenosi Media biro.

Ubrzo nakon čestitke za 21. maj, zapjevao je hitove uz koje su uživale, ne samo starije generacije, već i puno omladine.

Povodom proslave Dana nezavisnosti u Kotoru je sinoć na Trgu od oružja nastupio hrvatski pjevač, tekstopisac, kompozitor i kantautor Petar Grašo. Prije njega pred kotorskom publikom nastupio je dvojac Kotorana Who see koji su svojim dobro poznatim hip – hop numerama napravili pravu prazničnu atmosferu.

Petar Grašo je kazao da često gostuje u Crnoj Gori, te da uvijek voli da nastupa pred mnogobrojnom publikom na trgovima i da su mu to omiljeni nastupi, prenosi Media biro.

- U Crnu Goru sam došao iz Italije, još nisam imao vremana da obiđem grad i uživam u njegovim ljepotama. Opijen sam ljepotom ovog zaliva i ljudima. Ja bih iskreno volio da više nastupam u Crnoj Gori. Nakon dvije godine smo opet u Kotoru i jako se radujem ovoj mnogobrojnoj publici - kazao je on.

Opština Bar i Turistička organizacija Bar treću godinu zaredom su 21. maj – Dan nezavisnosti obilježili spektakularnim koncertima regionalnih muzičkih zvijezda. Mnogobrojna publika okupljena ispred Sportske dvorane “Topolica” uživala je u senzacionalnom nastupu čuvenog hrvatskog kantautora Zlatana Stipišića Gibonnija koji je u gradu pod Rumijom nastupio sa svojim proširenim sastavom namijenjenim velikim koncertima.

Svoje raskošne talente uz Gibonnija su pokazali i Nikša Bratoš, Damir Urban, Maya Azucena, kompletna duvačka sekcija, te svim prisutnima priredili nezaboravan koncert.

1716373575proslavakotor10

- Atmosfera je fenomenalna, imamo veliki broj posjetilaca kako iz Crne Gore, tako i iz regiona. Ovo je ujedno jedan od najljepših načina da obilježimo početak turističke sezone. Bar je postao prepoznat kao grad koji zna da organizuje velike događaje, razvija se u turističku destinaciju koja uz prirodne potencijalne nadograđuje ponudu prateći trendove - istakla je predstavnica TO Bar Jovana Nenezić.

Tokom više od dva sata dugog koncerta Gibonni i prijatelji oduševljavali su publiku svakom narednom pjesmom sa repertoara, te su svi prisutni uglas pjevali hitove kao što su “Libar”; “Činim pravu stvar”, “Zlatne godine”, “Sreća” i mnogobrojne druge pjesme koje su obilježile više od tri decenije Gibonnijeve karijere. Atmosfera je došla do usijanja izvedbom pjesme "Posoljeni zrak i razlivena tinta", tokom koje su se Stipišiću na sceni priključili veliki Damir Urban i sjajni vokal iz Los Angelesa, Maya Azucena.

Zadovoljstvo što je publika ovako sjajno reagovala na sve pjesme sa repertoara izrazio je i sam Gibonni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.