Uprava policije: Uhapšene tri osobe sa Interpolove potjernice

Uprava policije: Uhapšene tri osobe sa Interpolove potjernice

Saopštenje iz UPRAVE POLICIJE

lužbenici Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimajući kontinuirane i planske aktivnosti koje su intenzivirane prethodnih dana, uspješno su realizovali više aktivnosti na lociranju i lišenju slobode meðunarodno traženih lica, za kojima su raspisane crvene Interpol-ove potjernice, kako u Crnoj Gori tako i u zemljama iz regiona, rezultirale su lišenjem slobode tri lica, saopšteno je iz Uprave policije (UP)

- Dodatnim provjerama Nacionalnog biroa Interpol-a Podgorica utvrðeno je i da se ovo lice potražuje od strane Njemačke zbog više počinjenih krivičnih djela – kidnapovanje radi otkupa, pokušaj iznude i razbojništvo”, saopšteno je iz Uprave policije (UP) - dodaje se u saopštenju policije.

Iz UP su kazali da su, osim toga, službenici NCB Interpol-a Podgorica uspješno realizovali lociranje i lišili slobode italijanskog državljanina G.R. koji je, kako kažu, od strane italijanskih bezbjednosnih službi označen kao visokorangirani pripadnik organizovane kriminalne grupe, a koji se crvenom interpolovom potjernicom potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od osam godina i mjesec dana zbog krivičnih djela prevara, pranje novca, ilegalna trgovina umjetninama i antikvitetima kao i prouzrokovanje lažnog bankrota velike kompanije u Italiji.

- Pored ovih aktivnosti na teritoriji Crne Gore, uspješnom razmjenom operativnih podataka crnogorske i mađarske policije, na teritoriji Mađarske, lišeno je slobode lice R.B. iz Nikšića, koje Crna Gora potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 10 mjeseci, zbog izvršenog krivičnog djela teška tjelesna povreda - saopšteno je iz UP.

Dodaju i da je provjerama posredstvom Interpol-a Podgorica i Interpol-a Budimpešta utvrđeno da je ovo lice u pritvoru, kao osumnjičeni, za krivično djelo razbojništvo, izvršeno na teritoriji Mađarske.

- U toku je komunikacija sa mađarskim partnerskim službama u cilju postupanja organa za spovoðenje zakona po crnogorskoj međunarodnoj potjernici, te nakon što krivični postupak protiv pomenutog lica bude okončan u njihovoj zemlji, slijedi postupak ekstradicije - kazali su iz UP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.