Milačić: Vlada da se odupre pritiscima i sačuva obraz Crne Gore

Milačić: Vlada da se odupre pritiscima i sačuva obraz Crne Gore

Prava Crna Gora pozvala je Vladu da se, kako su saopštili iz te partije, sjutra u Ujedinjenim nacijama (UN) odupre pritiscima i sačuva obraz, dostojanstvo i integritet države.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić u saopštenju je naveo da Rezolucija o genocidu u Srebrenici predstavlja direktan udar na odnose u regionu i pokušaj polarizacije crnogorskog društva.

„Ta inicijativa, pod plaštom navodnih dobrih namjera i pomirenja, zapravo sije sjeme razdora i podriva stabilnost Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Milačića, jasno je da ta rezolucija nema za cilj istinu i pravdu, već produbljivanje konflikata i nametanje kolektivne odgovornosti čitavom srpskom narodu.

„Današnja Hrvatska, koja tvrdi da ne baštini vrijednosti Nezavisne Države Hrvatske (NDH), šalje protesne note zbog najave Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, što jasno pokazuje da ovakvi potezi, poput nedavno iskazanog stava Hrvatske, služe isključivo za političke manipulacije i izazivanje tenzija i podjela“, kazao je Milačić.

On je ocijenio da rezolucija o kojoj će se sjutra glasati u Generalnoj skupštini UN-a ne doprinosi pomirenju, već samo produbljuje rane i udaljava od istinskog mira i stabilnosti.

„Dan uoči glasanja Crne Gore u UN-u, podsjećamo premijera (Milojka) Spajića i Vladu da se na najavljeni glas Crne Gore u UN-u, na glas naše Crne Gore, u Bratuncu i okolnim selima, Republici Srpskoj i Srbiji gleda kao na glas rođenog brata“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da nijesu bitni amandmani „kojima se samo zamazuju oči pojedinih“. 

„Amandmani koji više liče prigušivaču na pištolju kojim se planira politički, i to sa leđa, pucati na rođenog brata“, kaže se u saopštenju.

Iz Prave Crne Gore pitali su Vladu da li je svjesna „koliko je licemjerno uopšte baviti se rezolucijama o navodnim genocidima od prije tri decenije, u jednoj opštini na Balkanu, u trenutku dok se pred očima cjelokupnog svijeta dešava bespoštedni genocid nad Muslimanima u Gazi“.

Prava Crna Gora, kako je rekao Milačić, poziva na odbranu nacionalnih interesa i odbijanje svakog pokušaja uvođenja podjela u crnogorsko društvo. 

„U znak solidarnosti sa građanima koji žele da žive dostojanstveno, bez političkih manipulacija i po tuđim interesima i diktatima, bićemo večeras ispred zgrade Vlade na najavljenom protestu, da još jednom pozovemo Vladu da se sjutra u UN-u odupre pritiscima i sačuva obraz, dostojanstvo i integritet Crne Gore“, naveo je Milačić. 

Izvor:ANTENA

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.