DNP: Milović zbog izjave o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu zaslužuje smjenu

DNP: Milović zbog izjave o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu zaslužuje smjenu

Izjava ministra pravde Andreja Milovića o "brzopletosti" i "nedržavotvornosti" ideje za glasanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu zaslužuje koliko danas da bude smijenjen, saopštili su iz Demokratske narodne partije (DNP).

- Na stranu što je to ideja i  inicijativa premijera Milojka Spajića i poslaničkog kluba PES-a koji je istu i napisao, mnogo je ozbiljnije Milovićevo negiranje i nipodaštavanje genocida počinjenog nad preko 700 hiljada Srba, Jevreja i Roma u koncentracionom logoru Jasenovac - navode iz DNP-a.

DNPPPPPPPPP

Ističu da, sudeći po Milovićevoj "ekspertizi", počinjeni zločin u Srebrenici je mnogo veći i strašniji od genocida u Jasenovcu i čitavoj NDH gdje su sistematski uništavani Srbi, Jevreji i Romi.

- Finalno rješenje u NDH je bilo zasnovano na sljedeći način: 1/3 Srba ubiti, 1/3 Srba protjerati a 1/3 Srba pokatoličiti. I ovaj genocidni model Nezavisne Države Hrvatske počeo je da se primjenjuje prvi u pokorenoj Evropi, jer je do genocida u Babijem Jaru (Ukrajina) koji predstavlja uvod u Holokaust nad Jevrejima, došlo krajem septembra 1941.

Naravno, i ovaj bivši Srbin iz Kuča (Andrej Milović), poznat po svojim vezama sa OKG i BIL licima o čemu je javnost upoznao i sef SPO Predrag Šuković, minimizira i povređuje sjećanje na stradanje srpskog naroda u NDH-a - navode iz DNP-a.

Kako su istakli, pošto su uvjereni da premijer Spajić neće smijeniti ministra Milovića zbog njegovog skandaloznog stava o Jasenovcu, pozivaju nadležne organe Republike Srbije i Republike Srpske da Andreju Miloviću zabrane ulazak na njihovu teritoriju. I ne samo Miloviću, nego svima koji podržavaju ovakav narativ o Srbima kao genocidnom narodu.

- Za takve individue nema veće kazne od zabrane ulaska u Srbiju, ali i isključenja iz crkve, jer svi treba da budu svjesni kad bace kamen genocidnosti na srpski narod i SPC, onda moraju da znaju da će im biti uzvraćeno i od naroda i od crkve - saopštili su iz DNP-a.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.