Napad nožem u školi u Kini: Žena ubila dvije osobe, ranila još četiri
NAPAD NOŽEM U ŠKOLI U KINI/ - EPA

Napad nožem u školi u Kini: Žena ubila dvije osobe, ranila još četiri

Danas je u osnovnoj školi u središnjoj Kini 45-godišnja žena nožem ubila dvije osobe, a ranila ih je još četiri, objavila je državna televizija CCTV pozivajući se na informacije lokalne policije. Napad se dogodio oko podneva u gradu Guixi, u provinciji Jiangxi, prenosi CCTV.

Uprkos intervenciji zaposlenika hitne pomoći dvije su osobe smrtno stradale, a četiri su povrijeđene, no nisu u životnoj opasnosti. Šestoro ih je prošlo s "manjim ogrebotinama". CCTV nije naveo godine žrtava. Osumnjičenu 45-godišnjakinju policija je uhapsila i protiv nje otvorila istragu, prenosi isti izvor.

U Kini, zemlji koja je svojim građanima zabranila posjedovanje vatrenog oružja, masovni zločini su rijetki, no posljednjih je godina zabilježen niz napada nožem. Početkom maja u bolnici u pokrajini Junan na jugozapadu zemlje od posljedica napada nožem dvije su osobe smrtno stradale, a 21 je ozlijeđena.

U avgustu 2023. u istoj su pokrajini dvije osobe ubijene, a sedmoro ih je ranjeno u napadu nožem koji je izveo muškarac otprije poznat kao osoba s mentalnim poremećajem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.