Zašto nikad ne biste trebali zaspati prije nego što avion poleti?
Shutterstock

Zašto nikad ne biste trebali zaspati prije nego što avion poleti?

Ako želite znati kako nešto funkcioniše u avionu, pitajte stjuardesu. One već dovoljno dugo lete da znaju sve trikove i savjete koji olakšavaju ovo iskustvo.

Stjuardesa Ale Pedroza objavila je na svom TikTok profilu video u kojem je objasnila zašto nikad ne biste trebali zaspati prije nego što avion poleti.

"Znam da putovanje može biti iscrpljujuće i ponekad samo želite sjesti u avion i odmah zaspati. Dakle, ne samo da nije dobro za vaše uši zaspati prije polijetanja, nego također želite zapamtiti da su sigurnosne informacije jedna od najvažnijih faza leta. Želite biti sigurni da ste potpuno svjesni i potpuno budni u slučaju nužde ili u slučaju da se morate evakuisati", objasnila je Ale.

Spavanje dok avion uzlijeće također vas može učiniti ranjivim na barotraumu uva i nećete biti budni da se suprotstavite tome. Gutanje i zijevanje tokom penjanja i spuštanja može pomoći u rješavanju toga, prema klinici Mayo, ali ako ste se zaspali u svom sjedištu, nećete sebi moći pomoći.
Ale je također savjetovala ljudima da ne piju vlastiti alkohol tokom vožnje avionom te da ne hodaju bez obuće po avionu.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.