Gaza: U napadu na izbjeglički logor ubijeno više od 30 osoba
(Foto: Beta/AP/Abdel Kareem Hana)

Gaza: U napadu na izbjeglički logor ubijeno više od 30 osoba

Najmanje trideset jedna osoba ubijena je jutros pred zoru, u izraelskom vazdušnom napadu na izbjeglički logor Nuseirat u centralnom dijelu Pojasa Gaze, saopštili su danas bolnica Al-Aksa i očevici.

U saopštenju Civilne odbrane se navodi da su "timovi civilne odbrane našli 31. mrtvu i 20 ranjenih osoba u kući koja pripada porodici Hasan ciljanu od strane izraelskih okupacionih snaga u logoru Nuseirat", dodajući da se potraga za nestalima nastavlja.

U prethodnom saopštenju bolnice u Deir-Al Balahu, udaljene pet kilometara od Nuseirata, navedeno je da je 20 osoba ubijeno i nekoliko ranjeno.

Očevici su rekli da je napad izveden usred noći, oko 3.00 sata po lokalnom vremenu. Izraelska vojska je ranije saopštila da provjerava taj izvještaj.

Od početka kopnene ofanzive na grad Rafu, na jugu Pojasa Gaze 7. maja pojačani su i sukobi oko Nuseirata koji se nalazi sjevernije, kao i u Gaza Sitiju i Džabaliji.

Izraelska vojska navodi da izvodi samo ciljane operacije.

Očevici su rekli da su se čule eksplozije i da su borbe u Džabaliji trajale celu noć.

Na severu Pojasa Gaze artiljerijska vatra se čula u području Šeik Zajed, a na jugu, na granici s Egiptom, očevici su rekli da su izraelski helikopteri, a ne tenkovi, kako je prethodno rečeno, otvorili vatru istočno od grada Rafe.

Arapska Al-Ahli bolnica u Gaza Sitiju je saopštila da su tri osobe ubijene i nekoliko ranjeno u izraelskom napadu na školu gde su se sklonili, preneo je Frans pres.

Izraelska vojska je danas potvrdila da su još dva vojnika ubijena u Gazi proteklog dana.

Po podacima vojske 282 vojnika su ubijena u vojnoj kampanji u Gazi od početka kopnene ofanzive 27.oktobra, prenose agencije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.