Nastavak krize u Podgorici: Početak kraja ili nova raspodjela funkcija?

Nastavak krize u Podgorici: Početak kraja ili nova raspodjela funkcija?

Vijest da je ovonedjeljna sjednica podgoričkog parlamenta prekinuta, malo je koga iznenadila.

Odbornici su usvojili odluku o Proljećnom pazaru, a sve preostale tačke su na čekanju. A to su, između ostalog, Izvještaj o radu gradske uprave za prošlu godinu, ali i svih preduzeća.

Mimoilaženja unutar većine na gradskom nivou tako se opet reflektuju i na predstavnički dom građana, koji bi sa radom trebalo da nastavi 27. maja.

Pritom, iz novoformiranog kluba Pokret za Podgoricu, u kojem je i dio bivših odbornika PES-a, jasno su saopštili kako su na sjednicu održanu prije dva dana stigli samo kako bi glasali za odluku o Proljećnom pazaru.

Prije same sjednice, pomenuti klub i njihovi dojučerašnji partijski saborci iz PES-a opet su govorili jedni od drugima. Prvo su iz Pokreta za Podgoricu saopštili kako je PES bez obrazloženja otkazao pregovore sa njima. Zatim su im odgovorili iz PES-a, pri čemu su naveli kako ima i bitnijih stvari od pregovora o raspodjeli funkcija uoči svake sjednice Skupštine.

Iz opozicije na sve to ističu kako se samo potvrđuju njihovi raniji navodi o nefunkcionalnoj vlasti u Podgorici.

“Jasno je da je Podgorica u dubokoj političkoj krizi. Rezultat neodgovornog ponašanja vlasti jeste svakodnevni haos koji trpe građani”, kazao je Andrija Klikovac iz DPS-a.

Miloš Mašković (SD) kazao je na samoj sjednici kako ona “ne liči ni na šta”.

“Prekid sjednice označio je početak kraja vlasti u Podgorici”, konstatovao je on.

Da li je u Podgorici na pomolu zaista početak kraja vlasti, ili će sve biti riješeno novom raspodjelom funkcija, biće izvjesno uskoro – sasvim sigurno do kraja ovog mjeseca.

Izvor:Antena m

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.