Kalezić: Gradsku luku moramo vratiti na upravljanje Opštini Budva

Kalezić: Gradsku luku moramo vratiti na upravljanje Opštini Budva

Pred građanima Budve je novi izborni ciklus u kojem će po prvi put učestvovati Crnogorska evropska partija, predstavljajući drugačije i poštenije pristupanje politici, saopštio je kandidat za odbornika Crnogorske evropske partije (CEP) Vlado Kalezić na lokalnim izborima u Budvi.

“Kao najmlađa politička partija zalagaćemo se da se prekinu dosadašnje pogrešne prakse u političkom upravljanju i razvojnom vodjenju grada Budve. Svjedoci smo da je u vremenima iza nas ustaljena praksa političara bila da uzimaju od grada, a nasuprot tome, gradu i građanima da se ne daje ništa”, kazao je Kalezić.

Primjeri takvog ophođenja prema gradu, pored "ubijanja" i uzimanja životnog prostora prekomjernom gradnjom prema željama i interesima investitora, jeste, prema njegovim riječima, krajnje neodgovorno i nedomaćinsko postupanje prema prostoru gradske Luke, Lukobrana i gradskog Plivališta. 

“Pomenuti prostor predstavlja neraskidivu cjelinu sa našim Starim gradom i zaslužuje poseban tretman po pitanju planiranja i infrastrukturnog uredjenja. Crnogorska evropska partija će se zalagati da Budva dobije moderan lukobran, kakav zaslužuje grad koji je lider po ostvarenom turističkom profitu u našoj državi”, kazao je Kalezić.

Takođe, dodaje on, zalagaće se da jedan od primarnih projekata u planiranju bude totalna rekonstrukcija gradskog plivališta, gdje će mladim generacijama biti omogućeno da treniraju vodene sportove i da se ponovo vrate dani slave budvanskog vaterpola koje smo imali u devedesetim godinama prošlog vijeka.

“Neizostavni dio je svakako gradska Luka Budva koju moramo vratiti na upravljanje Opštini Budva i urediti po potrebama građana Budve, koji su je i gradili. Ne smijemo više dopuštiti da naši najmladji sugrađani nemaju mogućnost da imaju barku i vez za tu barku, kao i privezišta za plovila privrednih ribara, operativni dio luke i riblju pijacu u sklopu luke. Luka Budva može biti jedino gradska, a nikako da sa njom upravlja neki od režimu bliskih zakupaca što je bila dosadašnja praksa.”, kazao je on.

Zato, poručuje om Budvankama i Budvanima naučimo sve da se grad voli dobrim djelima. 

“Sve za Budvu, Budvu ni za što! Glasajte za CEP, glasajte za broj 5”, poručuje Kalezić.

Izvor:Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.