Milović: Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću na javnoj raspravi

Milović: Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću na javnoj raspravi

Vlada Crne Gore nije ništa predložila, niti su predložili “Spajić i Milović” Nacrt Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću već se on nalazi na javnoj raspravi koja traje do 28. aprila, i u tom procesu će biti uvažene sve konstruktivne sugestije, kazao je Andrej Milović, ministar pravde.

- Iako smo Nacrt izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću radili u saradnji sa Evropskom komisijom, Savjetom Evrope, SDT-om i drugim relevantnim institucijama, Dritan Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

Milović je istakao da Ministarstvo pravde i 44. Vlada nisu odustali od "Italijanskog modela".

- Naprotiv! Radi se na dva kolosijeka, paralelno sa unapređenjem krivičnog modela po preporuci EK i međunarodnih eksperata, radi se i na građanskom modelu oduzimanja imovinske koristi za koji treba više vremena s obzirom da taj model nije postojao u Crnoj Gori, pa ga je potrebno pravilno postaviti kako bi bio primjenjiv u praksi, a ne pi-ar politički trik. Jer za razliku od praksi 43. Abazovićeve Vlade, ova Vlada stvari radi temeljno, ozbiljno i efikasno, bez fanfara, pompe i cirkusantskih trikova - ističe ministar pravde.

On je naveo da od kada Abazović napada 44. Vladu, posebno Spajića i njega da štite mafiju, uhapšeni su bivši direktor policije, bivši Glavni specijalni tužilac, bivši šef SBPOK-a, pripadnici raznih klanova, pa je izgleda samo njemu jasno kako to mi štitimo mafiju.

- Ali, Crna Gora zna da je Abazoviću svaka istina ovakva. Kako je govorio Sula Radov, đe je plitko tu huči. Pametnom dosta - kazao je Milović.

 

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.