Sjeverna Koreja ispalila projektil na istočnu obalu

Sjeverna Koreja ispalila projektil na istočnu obalu

Sjeverna Koreja ispalila je danas nekoliko balističkih projektila prema moru u blizini svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska.

Japanske vlasti su takođe saopštile da je Sjeverna Koreja ispalila "nešto što je izgledalo kao balistički projektil", prenosi Rojters.

Televizija NHK je javila da je izgledalo kao da je projektil pao izvan japanske ekskluzivne ekonomske zone.

Drugi detalji o najnovijim aktivnostima Pjongjanga nijesu saopšteni.

Sjeverna Koreja je ranije saopštila da je izvršila test snage "super velike bojeve glave" za stratešku krstareću raketu i da je u petak ispalila novu protivvazdušnu raketu u Žuto more.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.