Najmirisniji grad u Evropi: Obiluje cvijećem, parfimerijama, biljkama
Shutterstock

Najmirisniji grad u Evropi: Obiluje cvijećem, parfimerijama, biljkama

Možda zvuči malo neobično, ali ako ste se ikada pitali koji grad najljepše miriše, imamo odgovor. Britanska kompanija HAYPP rangirala je top 10 evropskih gradova koji najlepše mirišu.

U istraživanju je obuhvaćeno 30 gradova u Evropi, ali i šire. Gradovi su ocjenjivani na temelju čistoće, broja cvjećara, pekara i parfimerija, a na prvom mjestu najmirisnijih gradova na svijetu našla se Atina u Grčkoj, piše Time Out, prenosi Index.hr.

Ovaj istorijski grad i jedna od najstarijih prijestolnica na svijetu dobila je ocjenu 8.3 od 10, i to zahvaljujući brojnim pekarama i prodavnicama iz kojih se šire aromatični mirisi, ali i zavidnom broju od čak 31 cvjećara koje prodaju mirisne bukete i 22 aromatične parfimerije.

Koji su se sve gradovi našli još na listi?

Na drugom mjestu je Pariz u Francuskoj, i to zbog mirisa bageta i čistih ulica, dok se na trećem mjestu našao Cirih u Švajcarskoj. Osim njih, na ovoj neobičnoj ljestvici našli su se Dablin (Irska), Luksemburg, Nikozija (Kipar), Kopenhagen (Danska), Bukurešt (Rumunija), Valeta (Malta) i Amsterdam (Holandija).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.