Vlada za člana UO JPMD naimenovala Špira Vulovića, nedavno upozoravao Krapovića da ukloni ploču u Morinju jer im je strpljenje pri kraju
foto:RTCG, blokada u Morinju

Vlada za člana UO JPMD naimenovala Špira Vulovića, nedavno upozoravao Krapovića da ukloni ploču u Morinju jer im je strpljenje pri kraju

Vlada je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici naimenovala četiri člana Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, a među naimenovanima je i Špiro Vulović.

Vulović je predsjednik Mjesne zajednice Morinj, javnosti već poznat kao oštri protivnik postavljanja ploče u Morinju, koji je bio učesnik, a moguće i organizator, blokada puta u Morinju 2022. kada je ploča i postavljena. 

Kako saznaje Antena M, Vulović je u ime Savjeta MZ Morinj 26. marta ove godine uputio pismo ministru odbrane Draganu Krapoviću u kojem zahtijeva da se ploča u Morinju ukloni. 

Kako je naveo u dopisu očekivao je da dolaskom nove vlasti ta "nepravda bude ispravljena", te ministra upozorava da će ukoliko se to ne dogodi pokrenuti nove akcije. 

"Imali smo previše strpljenja, a ne bi voljeli da opet pokrećemo akcije povodom ovog pitanja, iako znajte da smo vrlo spremni i naredni. Samo od vas zavisi naše buduće djelovanje i molio bih vas da ne testirate naše strpljenje", naveo je u nedavnom dopisu Vulović ministru odbrane.

slika1 

Njegovo kompletno obraćanje

Podsjetimo, spomen ploča u Morinju je postavljena u oktobru 2022. Ploču su otkrile delegacije Crne Gore i Hrvatske ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić sa hrvatskim kolegama Tomom Medvedom i Goranom Grlićem Radmanom.

Na ploči piše da je “tokom velikosrpske agresije na Hrvatsku” na tom mjestu bio logor, takozvani Centar Morinj te da je posvećen zatočenim hrvatskim civilima i braniocima.

“Sjećamo se zločina počinjenih da bi se osramotili ime i duh Crne Gore. Izražavamo žaljenje za sve patnje koje su preživjeli zatočenici. Da se nikada ne ponovi”, piše na ploči koju potpisuju ministarstva odbrane i vanjskih poslova. 

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.