Ispratila sam Đokaja na robiju

Ispratila sam Đokaja na robiju

Ko sam ja da sudim?

-Nije proljeće! A ovako nije toplo ni u julu! Gužva u saobraćaju, nervozni vozači.

- Zašto sam baš danas morala u Danilovgrad?

OPEEET ZASTOJ! Bijesna sam i nervozna!

Šta će toliko policijskih automobila na putu!

Opet neko sranje?

-Aaaaa, danas Bakiju voze na robiju!

- Ludaka iz  Tuzi? Užas! Ubio je najljepšu djevojku, ikada rođenu u Crnoj Gori!

Šta mu ima 40 godina zatvora? Smrtna kazno, vrati se!

Listam price u vezi sa nemilim događajem, i prvo plačem za Šejlom, a kasnije za Ilirom!

"POSTAO SAM PRAZNA, CRNA RUPA OD ČOVJEKA"

Student iz Crne Gore ubio djevojku pred očima njene porodice: Pred sudijom se rasplakao kada je morao da odgovori na ključno pitanje.

Ilir Đokaj u podgoričkom Višem sudu priznao je ubistvo devetnaestogodišnje Šejle Bakije ispred njene porodične kuće u Tuzima, gdje je ranio i njenog oca Šabana Bakiju.

- Poštovani sude, zbog obje porodice, prijatelja i rodbine dužan sam da ispričam moju i Šejlinu priču, iako sam ja sada ovde pred vama samo prazna, crna rupa od čovjeka. Svjestan sam da sam nanio jad i mojoj i Šejlinoj porodici i da mogu vratiti vrijeme, samo bih sebi oduzeo život, samo da je ostala živa moja Šejla - kazao je Đokaj.

Ljubav na prvi pogled.

Šejla je kernula u prvi razred gimnazije, dok je Ilir studirao slikarstvo! Najveća, nepremostiva razlika među njima, bila je vjera!

Njeni roditelji nisu mogli da dopuste da se njihova kćerka uda za momka druge vjere.

Zabranjeno voće je uvijek najslađe, a oni su se voljeli uprkos svemu.

 'Moja će djeca slaviti više puta u godini, a ja ću biti srećna. Ja ne marim za njegov krst, jer od kada ga volim on je moja vjera'. Počeli smo da se zabavljamo. Napisala je Šejla u svom dnevniku.

Zar da se ovakve stvari dešavaju u današnje vrijeme. Zar ljubav može da zasmeta i ljudima koji su nas iz najveće ljubavi donijeli na ovaj svijet?

I pored insistiranja na mirnom razgovoru, kako bi se sve nesuglasice šro prije riješile u miru, ispred Šejline kuće ubrzo nastaje haos, žučna rasprava i tragičan kraj.

Ljubavnu idilu je do samog kraja kvarila Šejlina porodica, naveo je Ilir u svom izlaganju pred sudijama.

Svaki trenutak proveden sa Šejlom ostaće zauvijek urezan u njegom srcu! Njen smijeh i milozvučni glas, odzvanjaće u dugim hladnim noćima bez žene koju je najviše volio…

-Šejla neće biti sa tobom, pa makar i mrtva bila!- rekao je njen otac samo nekoliko trenutaka prije pucnjave koja će zauvijek promijeniti život obje unesrećene porodice.

Pišem i pričam na osnovu onog što sam pročitala u vezi sa nesrećnom sudbinom dvoje  mladih ljudi, koji su optuženi, zbog beskrajne ljubavi, bez obzira na vjerske razlike!

 Kažu da živimo u  21. vijeku?!

Da li je ovo to savremeno doba? Vrijeme apsurda, mržnje I bola?

Dva života su uništena. I kao štoje Šejla govorila za tebe će znati cijeli svijet.

NE PONOVILO SE!

Autor:J.M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.