Perović neće danas biti saslušana u SDT-u zato što
Foto: Pobjeda/Stevo Vasiljević

Perović neće danas biti saslušana u SDT-u zato što "nema slobodnih termina"

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović, koja je danas uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), večeras neće biti saslušana u Specijalnom državnom tužilaštvu, zato što nema slobodnih termina - saopštio je Pobjedi njen branilac Nikola Martinović.

Podsjećamo, Perović je uhapšena danas oko 13:30 sati po nalogu SDT-a zbog, kako su naveli, osnova sumnje da je tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Nju su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja nakon pretresa prostorija ASK-a izveli iz te zgrade i priveli na saslušanje u SPO koje je završeno oko 18 sati.

Ipak, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nije saopštilo konkretno kojim radnjama je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK)Jelena Perovićzloupotrijebila službeni položaj, a kako je u izjavi za Pobjedu rekao njen advokat Nikola Martinović, izgleda da je Perović procesuirana zato što je službeno auto koristila više nego što u SDT-u smatraju da je trebalo.

- Nijesu rekli da je zloupotrijebila položaj zbog ovoga ili onoga. Tokom pretresa su oduzeli djelovodnike, slikali kilometražu na vozilu i oduzeli dokumenta koja su već ranije bila predata tužilaštvu, a odnosila su se na pređene kilometre ili putovanja - saopštio je Martinović danas Pobjedi.

Njegov osnovan zaključak je, ističe, da se sve svodi na stav tužilaštva da je Perović zloupotrijebila službeni položaj tako što je koristila auto više nego što je trebalo. Ipak, ukazuje i da nigdje nije propisano koliko bi službeno auto trebalo da se koristi.

- Sve se svodi na to je li putovala više ili manje - rekao je Martinović za Pobjedu.

Marković preuzeo predmet
Vrhovni državni tužilac Milorad Marković preuzeo je ovaj predmet.

- U cilju istinitog informisanja zainteresovane javnosti, a povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, obavještavamo da glavni specijalni tužilac u bilo kom smislu nije postupao, niti će postupati u predmetu formiranom protiv J.P., direktorice Agencije za sprječavanje korupcije, a iz razloga jer je, nakon formiranja predmeta, na njegov zahtjev, vrhovni državni tužilac preuzeo da neposredno vrši sva ovlašćenja i preduzima sve radnje za koje je zakonom ovlašćen glavni specijalni tužilac, a sve u skladu sa članom 133 Zakona o Državnom tužilaštvu - saopšteno je iz SDT.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.