Pala definitivna odluka, Izrael upravo objavio: 'Uzvratit ćemo Iranu!'

DALJNJA ESKALACIJA SUKOBA

Pala definitivna odluka, Izrael upravo objavio: 'Uzvratit ćemo Iranu!'

"Gledamo prema budućnosti, pažljivo promišljamo o našim koracima i uzvratit ćemo na ovo masovno lansiranje raketa, krstarećih projektila i bespilotnih letjelica na teritorij Države Izrael", poručio je načelnik glavnog stožera izraelske vojske Herzi Halevi.

Načelnik glavnog stožera izraelske vojske Herzi Halevi izjavio je iz zračne baze Nevatim, u južnom Izraelu, da će Izrael odgovoriti na iranski napad. "Iran je želio oslabiti strateške sposobnosti Države Izraela, a to je nešto što se do sada nije dogodilo. Bili smo spremni za operaciju 'Željezni štit', što je natjeralo Iran da se suoči s našom zračnom nadmoći", rekao je.

"Prošlog ponedjeljka vidjeli smo što se priprema i mislimo da je Država Izrael vrlo jaka i zna se samostalno nositi s tim, ali s prijetnjom koja je tako brojna i tako daleko, uvijek smo sretni kada su Sjedinjene Američke Države s nama" dodao je Halevi.  "Gledamo prema budućnosti, pažljivo promišljamo o našim koracima i uzvratit ćemo na ovo masovno lansiranje raketa, krstarećih projektila i bespilotnih letjelica na teritorij Države Izrael."

Izvor:Večernjilist

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.