CEDIS donirao 10.000 eura Univerzitetu Crne Gore
CEDIS DONIRAO 10.000 EURA UNIVERZITETU CRNE GORE/ - FOTO: CEDIS

CEDIS donirao 10.000 eura Univerzitetu Crne Gore

Crnogorski elektrodistributivni sistem je ovom vrijednom donacijom još jednom potvrdio odgovornost prema zajednici u kojoj posluje, te dao doprinos razvoju obrazovnog sistema naše zemlje.

- Donacija CEDIS-a, ima za cilj da podrži UCG u obilježavanju značajnog jubileja i doprinese daljem razvoju obrazovanja u zemlji. Ovo je samo jedan od primjera društveno odgovornih aktivnosti koje kompanija sprovodi kako bi podržala zajednicu i obrazovanje. CEDIS kao društveno odgovoran a kompanija prisutan je u svim oblastima važnim za crnogorsko društvo. Naročitu važnost prepoznajemo u obrazovnim institucijam gdje se pod nadzorom nastavnog kadra generacijama stvaraju stručnjaci, koji su vodeća snaga razvoja naše zemlje. Studenti svojim intelektualnim i kreativnim potencijalima predstavljaju stratešku osnovu razvoja društva, oni su nosioci znanja, ideja i informacija i naša budućnost. Zato će CEDIS kao društveno odgovorna kompanija nastaviti sa podrškom obrazovnom sistemu Crne Gore - Istakao je Vladimir Ivanović.

Zahvaljući na donaciji, prof. dr Vladimir Božović, rektor Univerziteta Crne Gore, kazao je da nije potrebno posebno naglašavati značaj najstarijeg i jedinog državnog Univerziteta za razvoj našeg društva.

- Njegovi alumnisti su decenijama razvijali crnogorska preduzeća, obrazovao je genereacije intelektualaca, bio je i još uvijek je luča naučne i istraživačke misli u Crnoj Gori - rekao je Božović.

Dodao je da su povodom ovog značajnog jubileja pokrenuli niz aktivnosti kako bi cjelokuponoj javnosti adekvatno predstavili pola vijeka rada Univerziteta.

- Naš glavni fokus usmjeren je ka centralnoj proslavi obilježavanja jubileja- Svečanoj akademiji, koja će biti održana tokom tekućeg mjeseca a na kojoj ćemo okupiti akademsku i privrednu zajednicu, državne institucije, diplomatski kor, kao i partnere iz regiona i šire. Očekujemo više od četiri stotine zvanica, zato nam donacija kompanije CEDIS u mnogome olakašava organizaciju ovog, za nas i cijelu zajednicu, značajnog jubileja. Ponosan sam na saradnju koju imamo sa CEDIS-om i vjerujem da će ona trajati i ubuduće biti još snažnija - istakao je Božović.

Podsjećamo, CEDIS od osnivanja izdvaja značajna sredstva za podršku obrazovnom sistemu, te pored današnje donacije Univerzitetu Crne Gore, pruža snažnu podršku mnogobrojnim vaspitno- obrazovnim institucijama širom Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.