ARAPSKA ZEMLJA SLEDEĆA META IRANA? Jordan objavio da je obarao projektile koji su išli ka Izraelu

ARAPSKA ZEMLJA SLEDEĆA META IRANA? Jordan objavio da je obarao projektile koji su išli ka Izraelu

Jordanske vlasti saopštile su da je vojska ove arapske zemlje presrela projektile koji su noćas ušli u njen vazdušni prostor kako bi zaštitila stanovništvo.

To prenosi Tajms of Izrael koji navodi da se radi o eksplozivnim dronovima i raketama koje je Iran ispalio ka izraelskoj teritoriji.

Izraelski medij se poziva na dva regionalna bezbednosna izvora koji navode da je Jordan, koji se nalazi između Irana i Izrael, stavio sisteme protivvazdušne odbrane (PVO) u stanje pripravnosti kako bi presreli bilo kakve dronove i rakete koji naruše teritoriju te zemlje.

21

[F-16, avion]
FOTO: PMIL COLLECTION / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

- Tom prilikom (presretanja projektila) neki od šrapnela su pali na više mesta, ali nisu izazvali značajniju štetu niti povredili stanovništvo - navele su jordanske vlasti.

Iranska novinska agencija Fars je citirala izvor koji je rekao da Teheran pomno prati Jordan, koji bi mogao da postane sledeća meta u slučaju bilo kakvih poteza podrške Izraelu.

Izvor:Kurir.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.