Iran poručio SAD-u: Ovo je sukob između nas i Izraela, držite se dalje

Iran poručio SAD-u: Ovo je sukob između nas i Izraela, držite se dalje

Stalna misija Irana pri UN-u je na X-u objavila da je “iranska vojna akcija bila odgovor na agresiju cionističkog režima na diplomatske prostorije Irana u Damasku”.

Oni ističu da su ovim napadom osvetili ubijene u konzulatu, ali da neće prezati od dodatnih, još jačih udara ukoliko Izrael ne prestane napadati.

“Stvar se može smatrati okončanom. Međutim, ako izraelski režim napravi još jednu grešku, odgovor Irana će biti znatno oštriji. To je sukob između Irana i odmetničkog izraelskog režima, I SAD SE MORAJU DRŽATI DALJE!”, najavili su.

Anadolija kao i drugi svjetski mediji javljaju da se u Jeruzalemu čuju i sirene i eksplozije – izraelski zračni odbrambeni sistem navodno presreće iranske letjelice.

Sirene se oglašavaju u mnogim gradovima širom Izraela. Times of Israel navodi kako se upozorenja na vazdušne udare čuju na jugu, sjeveru, kao i u Jerusalemu. Hitna pomoć Magen David Adom kaže da do sada nije primila izvještaje o povrijeđenima nakon sirena koje su se oglasile širom zemlje.

Izraelske vlasti su ranije obavijestile stanovništvo da u slučaju sirena odu u najbliže sklonište i tu ostanu najmanje 10 minuta.

Izvor:Sandzacke.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.