Nezavisni sindikat policije: Da nam se jasno kaže, trebamo li da radimo svoj posao ili ne

Nezavisni sindikat policije: Da nam se jasno kaže, trebamo li da radimo svoj posao ili ne

U najmanju ruku šokantno zvuči vijest od juče da je policija uhapsila čovjeka sa 26 kg marihuane a da ga je Više državno tužilaštvo pustilo da se brani sa slobode. Šokantno, ali samo za one koji ne žive u našoj državi. Građane Crne Gore već odavno ovako nešto ne može da iznenadi, saopštili su iz Nezavisnog sindikata policije.

Kažu kako smo navikli da su nam pojedine sudije i tužioci "najbolji drugovi“ ali i „revnosni zaštitnici kriminalaca svih nivoa“. 

„Doduše, do sad su se vješto krili ili makar pokušavali da se sakriju. Od juče ni skrivanje više nije potrebno. Potpuno otvoreno se staje na stranu čovjeka koji je uhvaćen sa drogom koja će unesrećiti ko zna koliko djece i porodica“, istakli su iz Nezavisnog sindikata policije. 

Poručuju da „neskriveno i bahato izigravanje zakona i zaštita kriminalaca ne smiju ostati bez odgovora države“. 

„Tražimo reakciju i jasan stav po ovom pitanju od premijera Spajića, ministra pravde Milovića, Vrhovnog državnog tužioca Markovića, ministra unutrašnjih poslova Šaranovića i direktora Uprave policije Radovića. Želimo da nam se jasno kaže da li policija u ovoj državi treba ili ne treba da radi svoj posao? Da li imamo njihovu podršku da se borimo sa kriminalcima i tako građanima Crne Gore obezbijedimo miran i siguran život? Ili ćemo da trpimo ovakva poniženja i gledamo kako se, u nekim akcijama, višemjesečni mukotrpni rad policijskih službenika ponižava i obezvređuje“, upitali su iz Nezavisnog sindikata policije. 

Da je ovo srećno i uređeno društvo koje razmišlja o svojim građanima pomenuti tužilac bi već sinoć bio uhapšen zbog saučesništva ili makar pomaganja učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. 

„Ako izostane reakcija nadležnih u našoj državi tužiocu ostaje da zajedno sa „uglednim uvoznikom marihuane“ smota po jedan džoint i proslavi legalizaciju a ovom drugom da već danas naruči novi tovar. Jer, tako im se može“, zaključili su iz Nezavisnog sindikata policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.