Identifikovan napadač u Sidneju, nije teroristički akt
(Foto: Beta/(AP Photo/Rick Rycroft))

Identifikovan napadač u Sidneju, nije teroristički akt

Policija Novog Južnog Velsa identifikovala je napadača koji je nasmrt izbo šest osoba u prometnom tržnom centru u Sidneju prije nego što ga je ubila policajka. Riječ je o četrdesetogodišnjem Džoelu Kočiju, a policija navodi da je on patio od neutvrđenih problema sa mentalnim zdravljem.

Policija je saopštila da je Džoel Koči (40) odgovoran za napad na tržni centar Vestfild u Bondi Džankšn u subotu, nedaleko od svjetski poznate plaže Bondi.

Pomoćnik komesara policije Novog Južnog Velsa Entoni Kuk rekao je na konferenciji za medije da Koči pati od neutvrđenih problema sa mentalnim zdravljem i da se napad ne tretira kao teroristički akt.

Nastavljamo da radimo na profilisanju počinioca, ali je u ovoj fazi vrlo jasno da je to povezano sa mentalnim zdravljem počinioca, rekao je Kuk, prenosi Asošijeted pres.

Šest ubijenih, 12 povređenih

Napad na tržni centar, jedan od najprometnijih u zemlji, počeo je oko 15.10 časova po lokalnom vremenu.

U napadu je ubijeno šest osoba - pet žena i jedan muškarac, starosti između 20 i 55 godina, a 12 povrijeđenih je prevezeno u bolnicu, uključujući 9-mjesečno dijete, čija je majka umrla tokom napada.

Dvije od šest žrtava su iz inostranstva i nemaju porodicu u Australiji, rekao je Kuk u nedjelju.

Premijer Entoni Albaneze rekao je da je policajka koja je usmrtila napadača "heroj koji je svojim postupcima spasio mnogo više života".

"Divna inspektorka koja se izložila opasnosti i otklonila pretnju koja je postojala za druge, ne razmišljajuci o rizicima za sebe... Ta hrabrost je bila izuzetna koju smo juče vidjeli", dodao je on.

Tržni centar će i danas biti zatvoren i biće aktivno mjesto zločina danima, saopštila je policija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.