Irak zatvorio zračni prostor nakon napada Irana na Izrael, Jordan to uradio sat ranije

Irak zatvorio zračni prostor nakon napada Irana na Izrael, Jordan to uradio sat ranije

Irak je zatvorio zračni prostor iznad međunarodnog aerodroma u Bagdadu zbog iranskog napada dronovima na Izrael. Sat ranije je to uradio i Jordan.

Iran je lansirao dronove ka Izraelu, no trebat će im nekoliko sati da stignu, kada će početi raketna paljba po metama. Iz IDF-a tvrde da prate dronove i da će pravovremeno reagovati kako bi bili oboreni.

Na društvenim mrežama se mogu vidjeti snimci iz Iraka dok dronovi prolaze na nebu.

Jordanska regulatorna uprava za civilno vazduhoplovstvo objavila je u subotu da će vazdušni prostor zemlje biti privremeno zatvoren za sve dolazne, odlazeće i tranzitne letjelice.
Oni su obavijestili javnost o tome neposredno prije nego što će javnost saznati da je pokrenut napad.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.