Netanyahu: Ko povrijedi nas i mi ćemo njega, uz Božju pomoć ćemo pobijediti sve neprijatelje

Netanyahu: Ko povrijedi nas i mi ćemo njega, uz Božju pomoć ćemo pobijediti sve neprijatelje

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kaže da je Izrael spreman za direktan napad Irana i da će odgovoriti istom mjerom.

"Građani Izraela, posljednjih godina, a još više posljednjih sedmica, Izrael se pripremao za mogućnost direktnog napada Irana. Naši odbrambeni sistemi su raspoređeni i spremni smo za svaki scenarij, kako u odbrani tako i u napadu. Država Izrael je jaka”, istakao je Netanyahu.

Istakao je da cijeni što su Sjedinjene Američke Države (SAD) stale na stanu Izraela, ali i podršku Velike Britanije, Francuske i drugih zemalja.
"Ustanovio sam jasan princip – ko nas povrijedi i mi ćemo njega. Mi ćemo se braniti od svake prijetnje i to ćemo učiniti smireno i odlučno. Znam da ste i vi, građani Izraela, mirni. Pozivam vas da slušate direktive Komande. Zajedno stojimo i uz Božiju pomoć, zajedno ćemo pobijediti sve naše neprijatelje", kaže Netanyahu.

Podsjetimo, Iran je lansiranjem desetina dronova pokrenuo napad na Izrael, a procjenjuje se da će im biti potrebno nekoliko sati da pređu udaljenost i stignu do meta.

 

Izvor KLIX.ba 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.