Iran lansirao desetine dronova kamikaza ka Izraelu

Iran lansirao desetine dronova kamikaza ka Izraelu

Iran je lansirao desetine dronova kamikaza ka Izraelu, javlja Nešenel independent.

Novinar američkog portala Aksios Barak Ravid objavio je na platformi Iks da je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći nekoliko desetina dronova.

Ravid, koji je i analitičar CNN-a, je kao izvor naveo četiri neimenovana izraelska i američka zvaničnika.

#BREAKING #Iran #Israel JUST IN: Iraninan Shahed drones are flying towards Israel. pic.twitter.com/wz5I2cpjLF

— The National Independent (@NationalIndNews) April 13, 2024

Izraelska vojska potvrdila je večeras da je Iran lansirao bespilotne letjelice sa svoje teritorije ka Izraelu, prenosi Rojters.

Kazali su i da će tim letjelicama trebati sati da stignu do Izraela i da će sirene za upozorenje biti aktivirane u svim ugroženim područjima.

Izraelski Kanal 12 navodi kako se očekuje da će dronovi stići do teritorije Izraela oko dva sata iza ponoći po lokalnom vremenu.

Ekspert sa kojim je taj kanal razgovarao, penzionisani general Amos Jadlin, rekao je da su dronovi opremljeni sa po 20 kilograma eksploziva i da je protivvazdušna odbrana Izraela spremna da ih obori, prenosi Rojters.

Izraelski vazdušni prostor biće zatvoren za međunarodne letove počev od 23.30 večeras, prenosi Rojters.

Više dronova je viđeno kako leti iz pravca Irana preko provincije Sulajmanija u Iraku, prenosi Rojters, rekavši da su im to saopštila tri bezbjednosna izvora.

Britanska agencija navodi i da im je američki zvaničnik potvrdio da je Iran lansirao dronove u pravcu Izraela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.