Ubijen izraelski tinejdžer: Doseljenici upadaju u palestinska naselja na Zapadnoj obali

OKUPIRANI TERITORIJ

Ubijen izraelski tinejdžer: Doseljenici upadaju u palestinska naselja na Zapadnoj obali

Izraelska vojska (IDF) pronašla je tijelo 14-godišnjeg Benjamina Achimeira izraelskog tinejdžera, koji je nestao na okupiranoj Zapadnoj obali u petak.

IDF tvrdi da je ubijen u terorističkom napadu.

Prema IDF-u i policiji, Achimeir je u ranim jutarnjim satima u petak krenuo sa farme u blizini ispostave Malachei Shalom kako bi odveo ovce na ispašu. Nekoliko sati kasnije, ovca se vratila na "Gal Farm" bez njega.

Malachei Shalom se nalazi u blizini grada al-Mughayyir na Zapadnoj obali, sjeveroistočno od Ramallaha.

Usred jučerašnjih pretresa, izraelski doseljenici divljali su u nekoliko palestinskih gradova. Naseljenici su zapalili kuće i automobile i izazvali sukobe između Palestinaca i izraelskih vojnika koji su ubili jednog Palestinca i ranili desetine drugih.

Ponovljeni sukobi zabilježeni su danas u gradovima Beitin i Duma, blizu Ramale. Rečeno je da su naseljenici u Dumi zapalili brojna vozila.

Slike prikazuju maskirane naseljenike okupljene na brdu s pogledom na al-Mughayyir.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.