Prekinut nastavak sjednice SO Berane: Izostalo sedam odbornika vlasti

Prekinut nastavak sjednice SO Berane: Izostalo sedam odbornika vlasti

Iz vladajuće koalicije juče su nezvanično kazali da se ne radi o krizi vlasti i neozbiljnosti, veća da je sedam odbornika većine bilo opravdano odsutno.

Redovna sjednica Skupštine opštine (SO) Berane, deseta po redu, čiji nastavak je bio zakazan za juče prekinuta je zbog odsustva sedam odbornika vladajuće koalicije koju čine Demokratski front (DF), Pokret Evropa sad (PES), Demokratska Crna Gora, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora.

Nakon prozivke odbornika, na zahtjev Odborničkog kluba Demokrata glasalo se o odlaganju sjednice. Iako je 12 odbornika bilo za održavanje sjednice, a 11 protiv predsjednik SO Milun Rmuš odlučio je da sjednicu prekine. Tim povodom saopštenjem za javnost oglasili su se iz opozicione Socijalističke narodne partije (SNP-a) navodeći da je zasijedanje lokalnog parlamenta "prekinuto protivno Poslovniku, svim pravnim pravilima i ustaljenoj praksi".

– Na skandalozan način danas je, uz prisustvo 23 odbornika lokalnog parlamenta, prekinuta sjednica SO na predlog predsjednika Skupštine Miluna Rmuša i odbornika Demokrata Martina Kljajića. I pored toga što je postojao kvorum za punopravan rad i odlučivanje, sjednica je prekinuta iz razloga "odsustva velikog broja odbornika vlasti", uz obrazloženje trenutne vlasti koje vrijeđa inteligenciju svakog čovjeka. Ovakvo ponašanje i djelanje rukovodstva i trenutne "većine" jednog parlamenta nije zabilježeno nikada u praksi niti postoji ni u jednom pravnom aktu – naveli su iz Opštinskog odbora SNP-a, dodajući da je oviom činom aktuelno opštinsko rukovodstvo još jednom dokazalo da su im unutarpartijski interesi i lične funkcije bitniji od opšteg dobra.

Usvojen izvještaj o radu predsjednika Opštine Berane; Todorović: Naslijeđeni dugovi prave probleme

Iz vladajuće koalicije juče su nezvanično kazali da se ne radi o krizi vlasti i neozbiljnosti, veća da je sedam odbornika većine bilo opravdano odsutno.

I u prethodnom periodu, i to u dva navrata, dolazilo je do prekida redovnih sjednica SO Berane zbog izostanka pojedinih odbornika vladajuće koalicije. U takvim okolnostima odbornici opozicionih DPS-a i SNP-a su napuštali zasijedanja, tako da su sjednice odlagane zbog nedostatka kvoruma. Na zasijedanju održanom prije sedam dana pojavili su se svi odborici vladajuće koalicije, ali je sjednica nakon nekoliko tačaka prekinuta iz tehničkih razloga.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.