Centralna proslava Dana Evrope u Podgorici
Foto

Sastank Injac i Popa

Centralna proslava Dana Evrope u Podgorici

Centralna proslava Dana Evrope, ove godine biće organizovana u Podgorici, u partnerstvu Delegacije Evropske unije i Glavnog grada. To je dogovoreno na sastanku gradonačelnice Olivere Injac i šefice Delegacije EU u Crnoj Gori Oane Kristine Pope.

Gradonačelnica Injac je istakla da veoma cijeni podršku Delegacije EU u Crnoj Gori naglašavajući da je bliska saradnja Glavnog grada sa Evropskom unijom veoma značajna za buduće integracione procese naše države. Injac je izrazila zadovoljstvo što će nakon nekoliko godina Podgorica opet biti domaćin proslave 9.maja- Dana Evrope i da će Glavni grad sa zadovoljstvom  podržati organizaciju.

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa zahvalila je gradonačelnici na prijemu i istakla da će ovogodišnji program koji se priprema u slavu ovog važnog datuma biti veoma bogat i raznovrstan, te da očekuje veliku posjećenost i zadovoljstvo građana Podgorice i Crne Gore.  Kako je naglasila, u okviru proslave Dana Evrope, biće upriličeni različiti događaji, a jedan od njih je i otvaranje cvjetnog tepiha. 

Najavljeno je da će ove godina na Trgu svetog Petra Cetinjskog 11.maja, tradicionalno biti postavljen cvjetni tepih po uzoru na onaj koji se postavlja u Briselu, a simbolizuje jedinstvo, solidarnost i harmoniju. Za tu priliku biće obezbijeđeno blizu 16.000 sadnica cvijeća, koje će kao poklon Delegacije EU Glavnom gradu biti zasađene na gradskim zelenim površinama.

Na sastanku je zaključeno da je snažna podrška evropskim integracijama naše zemlje sveprisutna, a da ovako važni događaji, poput proslave Dana Evrope, naglašavaju važnost jačanja svih oblika saradnje i potvrđuju Podgoricu kao grad koji njeguje evropske vrijednosti i teži evropskim standardima.

Prostor na kojem će se održati centralna proslava Dana Evrope u Podgorici dio je kampusa Univerziteta Crne Gore i izabrana je u čast jubileja najstarije crnogorske visokoškolske institucije koja u novo desetljeće ulazi sa sloganom FuturUM. U čast pet decenija trajanja Univerziteta, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori akademcima i svim građanima Podgorice poklanja festival svjetlosti. Svjetlosni spektakl planiran je za 21 sat a lokacija je zgrada crnogorskog Rektorata.       

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.