Konatar: Dječiji dodatak povećati za 50 odsto
Miloš Konatar, URA

"Smatramo da je ovo vrlo nužna i potrebna mjera imajući u vidu kontinuirani rast cijena u Crnoj Gori"

Konatar: Dječiji dodatak povećati za 50 odsto

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar kazao je na današnjoj pres konferenciji da poslanički klub tog pokreta predlaže da se svi iznosi dječijih dodataka povećaju za 50 odsto.

Konatar je kazao je da opšti porast cijena u Crnoj Gori razlog zašto sada traže povećanje iznosa dječjeg dodatka.

Uporedili su, dodaje, cijene proizvoda za djecu, školu, cijene vrtića, cijene prehrambenih proizvoda, naftnih derivata i jasno je, kaže, da se desio opšti rast cijena. 

Predlažu da osnovni iznos dječijeg dodatka, umjesto dosadašnjih 30 eura bude 45 eura. 

Korisnici materijalnog obezbjeđenja umjesto dosadašnjih 44 eura primali bi 66 eura, a djeca korisnici lične invalidvine i djeca bez roditeljskog staranja umjesto dosadašnjih 60 eura imala bi 90 eura. 

"Smatramo da je ovo vrlo nužna i potrebna mjera imajući u vidu kontinuirani rast cijena u Crnoj Gori", istakao je Konatar.

Poručio je da ovaj predlog podrazumijeva da se ovaj Zakon počne primjenjivati od 1. januara 2025. godine, te da ni na koji način ne narušava finansijsku stabilnost Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.