HRA Vrhovnom sudu: U narednim oglasima precizirati da zaposlenost kandidata nije nužno eliminacioni uslov

HRA Vrhovnom sudu: U narednim oglasima precizirati da zaposlenost kandidata nije nužno eliminacioni uslov

- Predložili smo v.d. predsjednici Vrhovnog suda Vesni Vučković da u narednim javnim oglasima za prijem pripravnika u sudove, bude jasno navedeno da izvod iz evidencije ličnog kartona nezaposlenog lica nije obavezan, odnosno nije eliminacioni uslov, i da se prekid radnog odnosa očekuje tek nakon objave Odluke o izboru pripravnika - saopštili su iz HRA.

Istakli su da se njihovoj organizaciji su se obratile dvije osobe, koje se nisu prijavile na oglas jer su smatrale da bi prethodno morale dati otkaz. Ne može se isključiti mogućnost da je bilo više onih koji su na isti način tumačili nedvosmislenu formulaciju iz oglasa.

- Pozdravljamo to što je Vrhovni sud spreman da prepozna probleme u sistemu izbora pripravnika i uvaži sve moguće razloge za niski odziv na oglasima. S velikim interesovanjem očekujemo konkretne korake ka riješavanju ovih problema - istakli su iz HRA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.