Dizajnerka Amina Hasanbegović otvara crnogorsku nedjelju mode: Najviše mi prija kada se moj rad prepozna
AMINA HASANBEGOVIĆ/ -PRIVATNA ARHIVA

Dizajnerka Amina Hasanbegović otvara crnogorsku nedjelju mode: Najviše mi prija kada se moj rad prepozna

Modna kreatorka Amina Hasanbegović otvoriće proljećno izdanje crnogorske nedjelje mode, 9. aprila u Podgorici. Dizajnerka će domaćoj publici prikazai novu kolekciju koja se zove „Sa druge strane jastuka”, koju je kako je istakla u razgovoru za Dan, posvetila svom suprugu. Kolekcijom preovladavaju naglašene forme, materijali jednostavni po strukturi kao i svedena paleta boja.

Iza Vas je mnogo odrađenih revija, a nakon duže pauze ponovo ćete imati prezentaciju modela u Podgorici. Kako je došlo do saradnje sa Crnogorskom modnom komorom i kakva su Vaša očekivanje od revije?

-Ovo će biti moje drugo predstavljanje na MFW-u. Zanimljivo je to da sam imala reviju tačno prije 10 godina i da sam se porodila baš u tom danu. Nisam nikada pravila pauzu u radu pa sam kolekciju pripremala pri kraju trudnoće. Na sceni su se pojavili moj suprug i asistentkinja, a ja sam pratila dešavanja iz bolničke sobe.

Otvorićete prvo veče Montenegro fashion weeka, šta se pripremili za crnogorsku modnu publiku?

-Moju novu kolekciju ću premijerno predstaviti crnogorskoj publici. Novih 14 haljina. Kolakcija se zove "Sa druge strane jastuka". Posvetila sam je mom suprugu. On je moja najveća inspiracija i podrška sa druge strane jastuka.

Koji materijali i boje preovladavaju kolekcijom ?

-Ja sam uvijek dosledna sebi što se tiče odabira boje. Paleta je uvijek veoma mirna: nude nijanse, bijele i crna boja. Već kroz nekoliko kolekcija koristimo najčešće taft. Forme su naglašene, a materijali jednostavni po strukturi.

Svaki model koji kreirate nosi zasebnu priču. Na koji način se inspirišete i šta je zajednička nit svih Vaših kreacija?

-Uvijek mi najviše prija kada se prepozna moj rad. Globalizacija je velika i gubi se autentičnost u radu veoma lako. Pokušavam da zadržim svoj stil a pratim svakako promjene i trend. Crtam iz srca, dajem sebe potpuno u radu pa se kroz kolekciju i osjeti ta prepoznatljivost i ista nit.

Oblačili ste mnoge regionalne ali i svjetske zvijezde. Sa kim od njih je bilo posebno zadovoljstvo raditi i koga biste u budućnosti željeli da vidite u svojim kreacijama ?

-Da, bavim se već dugo ovim poslom. Godinama je došlo do puno saradnji kroz projekte i svakodnevne radove. Svakog klijenta nekako doživimo na poseban način, posvetimo mu se i kreiramo baš kroz njihovu ličnost. Nisam voljela nikada da pravim planove već smatram da se stvari dešavaju onako i kada bi trebale. Vjerujem u sledeće velike i posebne saradnje.

Šta je po Vama najveći modni klasik koju jedna žena treba da posjeduje u svom garderoberu ?

-Mislim da je to svakako dobra tašna, mala crna haljina i kvalitetna obuća. Mada mislim da nije ništa važno kao lijep osmjeh, pozitivna energija, zahvalnost i pozitiva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.