Mandićevom obezbjeđenju dali džip koji potražuje Interpol?
MANDIĆ/ -FOTO: PRT SC/TVITER

Mandićevom obezbjeđenju dali džip koji potražuje Interpol?

Vozilo "rendž rover" koje je trajno oduzeto u krivičnom postupku biće ustupljeno Skupštini Crne Gore za potrebe pratnje predsjednika parlamenta Andrije Mandića.

Radi se o vozilu koje je oduzeto zbog krivičnog djela falsifikovanje isprava, odnosno na kojem je mijenjan broj šasije.

U presudi Osnovnog suda u Rožajama kojom je to vozilo oduzeto citirane su službene zabilješke i kriminalističko-klinički izvještaji rožajske policije o pregledu vozila, u kojima je navedeno da je dodatnom provjerom utvrđeno da Interpol Švajcarske potražuje vozilo sa brojem šasije. Međutim, u presudi koja je objavljena na sajtu suda nije naveden broj šasije (zbog zaštite podataka), ali je oduzeto vozilo, prilikom policijskih provjera, kako se zaključuje iz sudske odluke, dovođeno u vezi sa potragom švajcarskog Interpola.

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine dostavilo je Vladi na sjednici održanoj u četvrtak predlog Uprave za državnu imovinu za davanje saglasnosti za ustupanje na raspolaganje tog putničkog vozila Skupštini. Radi se o vozilu marke "lend rover", tipa "rendž rover 4.4 DT", koje je proizvedeno 2013. godine.

Vozilo koje će biti dodijeljeno za Mandićevu pratnju oduzeto je od državljanina Iraka. On je presudom rožajskog suda osuđen zbog falsifikovanja isprava jer je upravljao vozilom sa kojeg je uklonjen originalni broj šasije. To je utvrđeno prilikom kontrole od strane policijskih službenika na graničnom prelazu, na izlazu iz Crne Gore.

Policijski službenici su kontrolom vozila, provjerom u računarskom sistemu, utvrdili stvarni broj šasije, koji je bio drugačiji od broja utisnutog na oduzetom vozilu i u saobraćajnoj dozvoli.

– Provjerom u računarskom sistemu vozila pronađen je drugi broj šasije ..., koji se ne slaže sa brojem ..., koji je utisnut na navedenom vozilu i u saobraćajnoj dozvoli istog. Dodatnom provjerom utvrđeno je da Interpol Švajcarske potražuje vozilo sa brojem šasije ... – citiran je u presudi izvještaj rožajske policije.

Iračanin koji je upravljao vozilom je u krivičnom postupku tvrdio da je vozilo pozajmio od auto-kuće koja je u vlasništvu njegovog druga. Presudom rožajskog suda on je osuđen na uslovnu kaznu.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.