SDP, SD i LSCG osnivaju politički pokret?
Ilustracija

SDP, SD i LSCG osnivaju politički pokret?

Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate Crne Gore i Liberalna partija pregovaraju oko formiranja zajedničkog političkog bloka ili pokreta, koji bi okupio i druge zainteresovane partije i Nevladine organizacije, saznaje “Dan” iz dobro obaviještenih izvora.

Prema njihovim informacijama, ove tri političke partije su inicijatori ideje, a nadaju se da će pokret biti veoma širok i da će okupiti sve one kojima je bliska ideja građanske Crne Gore, pravičnosti, pravde, patriotizma i želje da se u Crnoj Gori živi bolje i dostojanstvenije.

Sagovornik “Dana”, funkcioner jedne od partija koje su inicirale ovaj vid međupartijske saradnje, a koji, za sada, želi da ostane anoniman, smatra da se radi o političkom djelovanju koje mora da donese rezultate.

“Dobro je da se partije dogovaraju i zajednički planiraju buduće nastupe. Uskoro će sve biti transparentno i predočeno crnogorskoj javnosti. Ne radi se o ujedinjenju ovih partija, niti o nekoj koaliciji. Riječ je o pokretu koji će okupiti veliki broj građana kojima je Crna Gora na srcu”, kaže njihov sagovornik.

Nezvanično saznaju da će prva “provjera” novog pokreta biti već na narednim lokalnim izborima. U toku su, naime, razgovori ove tri partije i nekoliko NVO, nezavisnih intelektualaca i javnih ličnosti u Budvi o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima koji će biti održani 26. maja.

Podsjetimo, nedavno je u Podgorici dogovoren jedan sličan politički savez koji čine pet odbornika Pokreta za Podgoricu, koji su izašli iz Pokreta Evropa sad, Građanskog pokreta URA i Pokreta za promjene.

Protiv populizma i praznih priča

Prema riječima sagovornika Dana, planirano je osnivanje političkog pokreta na nivou čitave Crne Gore.

“Ne radi se o nekakvom lokalnom eksperimentu, već je riječ o projektu na nivou države. Okupićemo one snage koje će građanima ponuditi ekonomski prosperitet Crne Gore, jasnu spoljnu i unutrašnju politiku i jednakost za sve, a ne populističke priče o brzim zaradama bez pokrića, neozbiljnu diplomatsku mrežu i spoljnju politiku, favorizovanje pojedinaca i pojedinih naroda… Cilj nam je da imamo pokret koji će biti prihvatljiv za najveći dio građana Crne Gore”, ističe njihov sagovornik.

On naglašava da će inicijativa o novom političkom pokretu biti pokrenuta u svim opštinama u kojima djeluju ove tri partije.

Tako su postali najbrojniji klub odbornika u Skupštini Glavnog grada, a saopštili su da su im potrebe građana Podgorice na prvom mjestu, kao i funkcionalna gradska uprava.

“Svoj doprinos ostvarenju navedenog cilja, u Skupštini Glavnog grada, daćemo kroz koordinisano i zajedničko djelovanje naših odbornika”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.