MUP formirao Komisiju za provjeru biračkih spiskova povodom izbora u Andrijevici i Budvi

MUP formirao Komisiju za provjeru biračkih spiskova povodom izbora u Andrijevici i Budvi

Imajući u vidu veliko interesovanje javnosti za izborni proces povodom predstojećih izbora za odbornike u opštinama Andrijevica i Budva, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, na prijedlog ministra Danila Šaranovića, obrazovalo komisiju za provjeru biračkih spiskova u tim opštinama, saopšteno je iz tog resora.

“Komisija ima zadatak da provjeri sve procedure koje se odnose na sređivanje baze podataka i registara koji su uvezani sa zbirkom podataka biračkog spiska radi obezbjeđenja njihove međusobne usklađenosti i tačnosti, kao i sređivanje same zbirke podataka.” saopšteno je iz MUPa.

U skladu sa zakonskim ovlašćenjima Ministarstvo unutrašnjih poslova već vrši svakodnevne terenske provjere svih promjena prebivališta kako bi se osigurala relevantnost izbornog procesa.

“Cijeneći ulogu svih aktivnih subjekata u sprovođenju izbornog procesa, te polazeći od toga da je imperativ Ministarstva blagovremen, proaktivan i u skladu sa zakonima transparentan rad, predloženo je formiranje timova u cilju praćenja ažurnosti i tačnosti biračkog spiska od dana raspisivanja izbora za odbornike u opštinama Andrijevica i Budva do dana proglašenja konačnih rezultata. Zadatak timova je praćenje, usmjeravanje i organizacija realizacije obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova koje proizilaze iz izbornih zakona, za vrijeme trajanja izbornog procesa.”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao organ nadležan za vođenje biračkog spiska, vodi birački spisak u skladu sa izbornim zakonima koji su u skladu sa Ustavom Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.