Poslanici spremili pitanja za Spajića: Traže odgovore o dvojnom državljanstvu sa Srbijom, spoljnoj politici, Do Kvonu, saobraćajnom haosu

Poslanici spremili pitanja za Spajića: Traže odgovore o dvojnom državljanstvu sa Srbijom, spoljnoj politici, Do Kvonu, saobraćajnom haosu

Predsjednik DNP-a Milan Knežević pitaće na Premijerskom satu predsjednika Vlade Milojka Spajića da li će biti definisano pitanje dvojnog državljanstva sa Srbijom.

“Da li je u planu potpisivanje međudržavnog Sporazuma sa Srbijom o dvojnom državljanstvu”, glasi pitanje Kneževića upućeno Spajiću.

Predsjednik i poslanik DPS-a Danijel Živković pitaće Spajića da li Vlada i parlamentama većina imaju usaglašene politike od kojih umnogome zavise nekoliko javno proklamovanih stavova – ubrzanje procesa integracija, evroatlaska orjentacija spoljne politike i kredibilno članstvo u NATO.

“Da li biste bili spremni da predložite razrješenje onih koji odstupaju u Vladi od ovih ciljeva koje ste proklamovali na početku svoga mandata”, glasi pitanje Živkovića.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitaće premijera: “Kakva je uloga ujaka u kadrovskoj politici i odlučivanju u Vladi Crne Gore?”

“Kako planirate u narednom periodu da zaštitite crnogorsko društvo, izborni sistem i demokratiju od subverznih djelovanja, kojih smo bill svjedoci tokom afere Do Kvon”, glasi pitanje poslanika PES-a Miodraga lakovića upućeno premijeru Spajiću.

Pitanje premijeru u ispred Posebnog kluba poslanika postaviće Jevrosima Pejović.

“S obzirom na potrebu da se osigura praćenje i identifikovanje kriptoimovine, kako bi se spriječilo pranje novca, finansiranje terorizma i druga krivična djela, da li Vlada preduzima aktivnosti na izradi normative koja uređuje oblast digitalne imovine i šta percipirate kao najveće izazove u ovom segmentu”, glasi pitanje poslanice Pejović.

Šef Kluba poslanika SD-a Boris Mugoša pitaće Spajića: “Kada će i na koji način biti ispunjeno jedno od Vaših ključnih obećanja a to je puna zaposlenost, odnosno stopa nezaposlenosti ispod četiri odsto?”

“Na čemu Crna Gora temelji ambicioznu agendu izgradnje saobraćajne infrastrukture u narednom periodu imajući u vidu kapacitete budžeta koji ove godine planira kapitalna uiaganja od 7,1č odsto, a slične projekcije su i za naredne dvije godine”, je pitanje za premijera koje će postaviti poslanik BS-a Damir Gutić.

Poslanik Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka traži odgovor od premijera na pitanje: “Hoće li za vrijeme Vašeg mandata napokon opštine mod da gazduju svojim morskim dobrom?”

“Da li Vlada ima strategiju za urgentno ublažavanje saobraćajnog haosa tokom ljetnje turističke sezone, na kratak rok. dok se ne realizuju veliki planirani već započeti infrastrukturni projekti, koji će nas trajno relaksirati saobraćajnih kolapsa”, pitaće Slaven Radunović iz ZBCG.

Premijerski sat zakazan je za 5. april.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.