Sirija: U eksploziji mine poginulo 19 berača tartufa

Sirija: U eksploziji mine poginulo 19 berača tartufa

Najmanje 19 ljudi, berača tartufa u sirijskoj pustinji poginulo je danas pošto je njihovo vozilo naletjelo na minu u jednom bivšem uporištu džihadista Islamske države, saopštila je danas nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Prema toj organizaciji, sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja ima ogromnu mrežu izvora u Siriji, 19 civila među kojima je 12 žena, ubijeno je u eksploziji koja se dogodila u pustinji provincije Raka na sjeveru Sirije.

U vozilu je bilo više od 20 osoba, od kojih su mnogi povrijeđeni. 

Islamska država, koja je od 2014. kontrolisala velike djelove teritorije u Siriji, poražena je u martu 2019. u vojnim operacijama međunarodne antidžihadističke koalicije koju su predvodile SAD, uz savezništvo kurdskih snaga.

Mnogi džihadisti su se potom povukli u sirijsku pustinju, a brojne mine su ostale iza njih u tom području.

Sirijska pustinja je poznata po tartufima, navodno među najkvalitetnijim na svijetu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.