Brutalan izraelski napad na kuću punu izbjeglica u Gazi: Najmanje 36 mrtvih, većina djeca

Brutalan izraelski napad na kuću punu izbjeglica u Gazi: Najmanje 36 mrtvih, većina djeca

KAMP NUSEIRAT

Najmanje 36 Palestinaca je ubijeno, a nekoliko drugih je ranjeno u izraelskom zračnom napadu na kuću u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnoj Gazi, rekli su u subotu medicinski izvori i očevici.

Kancelarija za odnose sa medijima u Pojasu Gaze saopćila je danas da je većina od 36 osoba ubijenih u izraelskom napadu od petka u kući u blizini izbegličkog kampa Nuseirat bila djeca.

Među ubijenima je bila i trudnica, a kuća se nalazi zapadno od kampa u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

"Smatramo američku administraciju, međunarodnu zajednicu i izraelskog okupatora, apsolutno odgovornom za eskalaciju ovih zločina i masakra protiv nemoćnih civila", navodi se u saopštenju kancelarije na Telegramu.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.