STRADA SVE VIŠE NEDUŽNIH

STRADA SVE VIŠE NEDUŽNIH

Hamas predstavio prijedlog o prekidu vatre u Gazi: Sastoji se od dvije faze

Hamas je predstavio prijedlog o prekidu vatre u Gazi koji uključuje prvu fazu oslobađanja izraelskih žena, djece, staraca i bolesnih talaca u zamjenu za oslobađanje 700 do 1.000 palestinskih zatvorenika.

Oslobađanja bi uključivala 100 palestinskih zatvorenika koji služe doživotne kazne u izraelskim zatvorima i oslobađanje izraelskih "regruta".

Hamas je rekao da će se dogovoriti o datumu za trajni prekid vatre nakon početne razmjene talaca i zarobljenika na osnovu prijedloga koji je vidio Reuters.

Hamas u svom prijedlogu navodi da će rok za izraelsko povlačenje iz Gaze biti dogovoren nakon prve faze.

Palestinska militantna grupa saopštila je da će svi zatočenici s obje strane biti pušteni u drugoj fazi plana.

Podsjećamo, u ratu između zaraćenih strana na Bliskom istoku najviše je strradalo nedužnih civila, djece i žena. Tačnije, ubijeno je više od 31.000 Palestinaca.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.