Tramp oslobođen optužbi za podrivanje izbora u Džordžiji

Tramp oslobođen optužbi za podrivanje izbora u Džordžiji

Sudija u postupku protiv Trampa i drugih optuženih za podrivanje izbora 2020. godine u američkoj saveznoj državi Džordžiji odbacio je djelove optužnice protiv bivšeg predsednika SAD.

Odbacujući šest djelova krivične optužnice protiv Trampa i drugih optuženih, sudija okruga Fulton Skot Mekafi je obrazložio da navodi tužilaštva nisu bili dovoljno detaljno obrazloženi, prenose agencije.

Trampov advokatski tim istakao je da tužioci nisu iznijeli konkretne navode o bilo kakvom navodnom krivičnom djelu.

- Cjelokupan postupak je politički motivisan i predstavlja mješanje u izbore. Trebalo bi da bude odbačen - saopšteno je iz Trampove advokatske kancelarije. 

Odbačeni djelovi optužnice uključuju i tri tačke optužnice protiv Trampa, predsjedničkog kandidata Republikanaca na novembarskim izborima 2024. godine.

Centralni dio optužnice koji se odnosi na reketiranje nije odbačen i tereti i Trampa i druge koji su učestvovali u navodnim kriminalnim radnjama. Nije odbačeno ni još 34 drugih tačaka optužnice, uključujući i još devet koje se vode isključivo protiv Trampa. 

Mekafijeva odluka je donijeta prije nego što će sudsko vijeće kojim predsjedava odlučivati da li da diskvalifikuje Fani Vilis, tužiteljku okruga Fulton, zbog romantične veze sa advokatom kojeg je angažovala da vodi slučaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.